Članci

Kako se priključiti aktivistima

Dobrodošli  :)

Da biste bili sigurni da ste shvatili šta su stvarno Resursno-bazirana ekonomija, Venus projekat i Zeitgeist pokret i kako mi kao ogranak funkcionišemo, pogledajte sledeće linkove:

1. thezeitgeistmovement.com - registrujte se na globalnom sajtu Zeitgeist pokreta, jer ćemo tako imati uvid u brojčano stanje i podršku. Sajt je bio kompletno preveden na srpski, ali se sada dodaju nove stvari, tako da imajte strpljenja ili se javite koordinatoru jezičkog tima da biste prevodili.

2. Vodič za aktiviste – prezentacija opredeljenja (radi se lektura prevoda, uskoro i link)
- U formatu e-knjige
- U video formatu

3. Statut udruženja "Pokret u duhu vremena", ogranka Zeitgeist [Cajtgajst] pokreta za Srbiju.

4. Saznajte više o Zeitgeist pokretu i Venus projektu u sekciji "Razumevanje" u glavnom meniju.

5. Venus projekat: Često postavljana pitanja - U slučaju da planirate ulične aktivnosti ili bilo koju vrstu prezentacije, makar i u “četiri oka”, ovo će vam biti od velike koristi. Radi se na lekturi prevoda, uskoro će biti ažurirano i na sajtu.

6. Film Zeitgeist: Addendum (Zeitgeist: Dodatak) na Vimeo

7. Future by design (Dizajniranje budućnosti)
- U formatu e-knjige (radi se lektura prevoda)
- U video formatu

*Trenutno se radi transkripcija. Po završetku radova ovaj film, kao i ostale navedene filmove sa prevodima, možete preuzeti sa linkova postavljenih u sekciji "Aktivizam --> Promo-materijal". (Da biste bili u mogućnosti da vidite projekte iz pomenute sekcije, potrebno je da budete registrovani na ovom sajtu.)
* Na dotsub.com prevod se uključuje klikom na okruglo plavo dugme "SUB", a kada se u prozoru plejera pojavi" English" kliknite na strelicu pored, i izaberite jedan od dostupnih prevoda.

8. Film Zeitgeist: Moving Forward (Zeitgeist: Kretanje napred) na YouTube
* Za uključivanje prevoda na YouTube-u kliknite na "CC", sačekajte malo, postavite kursor na njega i polako spustite do "Serbian" (gore desno je alat za spuštanje)

9. Prisustvujte audio sastancima, pomoću programa Teamspeak. Radimo na kanalima Zeitgeist pokreta i Venus projekta.

Parametri za kanal Zeitgeist pokreta:

Server: thezeitgeistmovement.com
pass: ts_129tzm
soba: Serbia

Na ovaj kanal možete da uđete i OVDE. Naći ćete nas u sekciji Languages, u sobi Yugoslavian. Kliknite dva puta na sobu da biste ušli u nju.

Parametri za kanal Venus projekta:

server address: ts.thevenusproject.com
port: 9987
password: TVP.

Na ovaj kanal možete da uđete i OVDE. Naći ćete nas na dnu spiska, obično u sobi Serbian team, Serbian ling team, Serbian proofreading ili nešto slično. Kliknite dva puta na sobu da biste ušli u nju.

Uputstvo za instalaciju TeamSpeak-s nalazi se OVDE (primer je kanal Zeitgeist pokreta, ali je postupak isti i za Venusov kanal. Možete oba da dodate u bookmarks TeamSpeak-a da biste lako prelazili sa jednog na drugi). Prilikom instalacije izaberite taster za govor (Push to talk). Ako ne prepravljate postojeća podešavanja, to je levi Alt. Kada želite nešto da kažete, držite taster za govor koji ste izabrali (vodite računa o tome koji taster birate, TS radi u pozadini svega i dok god je uključen, ukoliko ste recimo izabrali M kao dugme za govor, svaki put kada ga otkucate, aktiviraćete mikrofon - zato nije loše da to bude Alt, ili neko drugo dugme koje se retko koristi). Da biste učestvovali u radu, potreban vam je mikrofon (mada postoji i čet preko koga možete da komunicirate sa ostalima, ali kada se nešto ozbiljno radi, retko ko ima vremena da čita poruke).

Sastanci srpskog ogranka su nedeljom u 21h. 

Sastanci jezičkog tima su svakog utorka i četvrtka od 20:00.

10. Skinite i instalirajte Skype - program sličan MSN Messengeru, koristimo ga za svakodnevnu komunikaciju u hitnim slučajevima.

11. Skinite i instalirajte Teamviewer. Ovaj program Vam omogućava da dozvolite drugima da vide Vaš ekran ili da Vi vidite njihov. Programerski tim i koordinatori pomoću njega lako mogu da reše većinu tehničkih problema koje eventualno imate, a sjajan je i za timski rad i učenje.

Verovatno ste već videli da smo organizovani u timove, to je više uslovna podela kojoj je cilj veća efikasnosti. Ako ste se pronašli u idejama koje promovišemo, biće nam drago da u bilo koji tim primimo osobu zainteresovanu da sarađuje i pomogne prema sopstvenim mogućnostima i interesovanjima. Ukoliko ne želite da radite u nekom od ponuđenih timova, kontaktirajte koordinatora za vaše mesto da biste sa njim sarađivali na lokalnom nivou. Ako u vašem mestu ne postoji ogranak, javite se na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ne ustručavajte se da pitate i da dajete predloge, tu smo da vam pomognemo da razumete i da se uključite. Pitanja možete postaviti ovde.

Srdačan pozdrav,
Zeitgeist Srbija tim.

Podelite sa ostalima

Zeitgeist Srbija

E-pošta: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.zeitgeistsrbija.org