Dobro došli, gost
Korisničko ime Lozinka: Zapamti me

Gotovinski kredit sa 105% depozita
(1 pregleda) (1) gost
  • Strana
  • 1
  • 2

TEMA: Gotovinski kredit sa 105% depozita

Odg: Gotovinski kredit sa 105% depozita pre 12 meseci #4539

• Nesha68
  • VAN MREŽE
  • Platinum Boarder
  • Poruka: 750
Jedna ispravka sa moje strane, pogrešio sam sa pretpostavkom da svako prevremeno raskidanje ugovora sa fiksnom kamatom ima za posledicu plaćanje preostale kamate iz ugovora.

Ovde možete pročitati šta kaže zakon o tome:
Prevremena otplata

Kredit možeš da vratiš i pre roka, ali o toj nameri moraš unapred da obavestiš banku. Banka ne može da ti zaračuna kamatu za vreme od vraćanja kredita do dana kada je po ugovoru trebalo da bude vraćen.
Banka može da ugovori naknadu za prevremenu otplatu kredita ako je ugovorena fiksna kamata, a kod stambenih kredita — bez obzira na to o kakvoj je kamati reč. Pri tom mora da dokaže da je pretrpela štetu, odnosno da je kamata po kojoj u trenutku otplate može da plasira novac koji si joj dao niža od one koju bi ti platio da si nastavio da otplaćuješ kredit na rate, a može da ti naplati naknadu najviše do iznosa te razlike.
Uz to, ova naknada može iznositi najviše jedan odsto od prevremeno plaćenog dela kredita ako je do ugovorenog roka otplate ostalo više od jedne godine, i do 0,5 odsto ukoliko je taj period kraći, a banka uopšte ne može da ti naplati naknadu ako je iznos koji bi otplaćivao manji od milion dinara za godinu dana.

Izvor

Za ovu vrstu kredita to konkretno znači da ste na manjem gubitku ako ga prevremeno otplatite. Maksimalno gubite ako isplatite sve u ratama.

* Kamata = 60 x 12,23 EUR + 150 = 883,80 EUR
Ova svota iznosi 28% od depozita (3150 EUR)
Ako bi banka vratila i 150 EUR, procenat bi iznosio oko 23%
„Izaberite posao koji volite, pa u životu nećete morati raditi ni dana.“ – Konfučije.
Poslednja izmena: pre 12 meseci od Nesha68.
  • Strana
  • 1
  • 2
Vreme za pravljenje stranice: 0.16 sekundi

Zeitgeist Srbija

E-pošta: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.zeitgeistsrbija.org