ACTA Kampanja ---- PROTEST 25. Februar

actaU medijskom mraku, okruženi naručenim vestima koje se plasiraju što preko tv-a, novina pa čak i u online izdanjima medijskih kuća, internet predstavlja jedini preostali vid komunikacije oslobođene uticaja koorporativnih struktura na kome zaista možemo naći realnu i objektivnu informaciju.


Po svemu sudeći slobodna informacija predstavlja problem koji se nastoji rešiti uvođenjem ACTA sporazuma koji u svojoj suštini iza mnogih krivina pravnog jezika a pod izgovorom zaštite autorskih prava, krije mehanizam za apsolutnu kontrolu protoka informacija, a time i direktno ugrožava mogućnost kreiranja objektivnog mišljenja i stava građana i građanki Srbije. 

Ovim putem želimo da pozovemo sve aktiviste i simpatizere Pokreta u duhu vremena - Zeitgeist Srbije da zajedno, u Beoogradu 25. februara u 14h na Trgu Republike i Novom Sadu na Trgu Slobode u 15h, učestvujemo u globalnom protestu, gde bi pokazali da smo svesni pokušaja manipulacije građana i građanki Srbije i Sveta putem takvih informacija, i jasno pokažemo sopstvenim prisustvom da to ne želimo i da to nećemo dopustiti.

ACTA
Podelite sa ostalima

Zeitgeist Srbija

E-pošta: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.zeitgeistsrbija.org