„ZEITGEIST DAN“ 2012

zday
„ZEITGEIST DAN“ 2012 – POZIV ZA ORGANIZOVANJE DEŠAVANJA – DATUM ODRŽAVANJA GLAVNE GLOBALNE MANIFESTACIJE Z-DAN: 10. MART   Prijatelji, četvrti po redu, ovogodišnji Zeitgeist dan („Z-dan“) kao manifestacija globalnog podizanja svesti, nastupa za dva meseca. Kao jedna od najznačajnijih akcija koju organizujemo,  Z-dan je veliki istorijski uspeh u podizanju svesti javnosti sa godišnjim prosekom od 350 skupova u 60 zemalja sveta, svake godine od 2009.

O Z-danu:
Za novopridošle u Zeitgeist pokret, Z-dan je dan aktivističke svesti koji organizuju ogranci Zeitgeist pokreta i održava se sredinom marta svake godine. Datum održavanja za 2012. godinu je 10. mart.(taj datum je idealan, ali ga možete prilagoditi Vašim mogućnostima) Priroda i obim dešavanja u Vašoj oblasti zavise od odluke Vašeg ogranka i raspoloživih resursa. To može biti projekcija značajnijeg filma obrazovnog karaktera u biblioteci uz prateći program od nekoliko sati u vidu odgovaranja na pitanja, zatim održavanje jednog ili serije predavanja tokom dana ili možda organizovanje velikog dešavanja u vidu multidimenzionalnog izražavanja u trajanju od nekoliko dana. Cilj je da se ideje Zeitgeist pokreta približe lokalnoj zajednici. Za više detalja posetite: 

Glavni sajt http://zdayglobal.org
Pomoć oko organizacije Z-dana http://zdayglobal.org/organize/event-guide  

GLAVNI DOGAĐAJ:

Svake godine jedna lokacija se postavlja u centar pažnje i tamošnje dešavanje obično bude najveće i najzapaženije u medijima. Takođe se organizuju i direktni prenosi preko besplatnih onlajn kanala. 2009. i 2010. centralna manifestacija je bila u Njujorku, 2011. u Londonu, a ove godine će biti u Vankuveru.
Z-dan Vankuver – 9., 10. i 11. mart 2012. http://zeitgeistvancouver.com/
Ulaznice: http://www.voguetheatre.com/detail.php?id=252
Fejsbuk: http://www.facebook.com/events/132293560207868/  

PRIJAVLJIVANJE DEŠAVANJA:

Prijave se mogu dostavljati od 1. februara. Molimo Vas da se zajedno sa Vašim Ogrankom pobrinete da razumete zahteve za organizovanje. Imate oko dva meseca da obezbedite lokaciju i izvršite promociju. Još jednom Vas molimo da savete potražite na našoj stranici za pomoć pri organizaciji dešavanja.

Stranica za prijavu: http://www.zdayglobal.org/organize/submit-your-z-day-2012-event  

ARHIVA:

Ako tražite inspiraciju za dešavanje koje planirate, molimo Vas da pogledate izveštaje i video materijale vezane za značajnije Z-dan manifestacije od 2009.     

Podelite sa ostalima

Zeitgeist Srbija

E-pošta: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.zeitgeistsrbija.org