USPEH ZEITGEIST MEDIJSKOG FESTIVALA 2012 U LOS ANĐELESU I ŠIROM SVETA!

Zeitgeist-Media-FestivalTokom vikenda, 5. avgusta 2012. neverovatan gest globalnog jedinstva i društveno svesnog umetničkog izraza je odjeknuo širom sveta, od Australije do Vankuvera u Britanskoj Kolumbiji.

 

Paralelno sa globalnom akcijom donacije hrane u cilju pomoći rastućoj populaciji siromašnih, drugi Godišnji Zeitgeist Medijski Festival radi na inspirisanju  kreativne promene u svetu kome ponestaje ideja kako da pomogne sebi.
 
Rečima Brusa Lionsa, novinara „Hollywood Today“: „Bio je to festival potpune uverljivosti,  preplavljen ubedljivim osećanjima koja odslikavaju teške zavrzlame koje sve većom silom opterećuju naše nastajuće globalno društvo. U tom smislu ovaj, sada već godišnji ,festival jprirodni je izdanak rastućeg, zemaljskog preokreta koji će dotaći svaki deo ljudskog kolektivnog bića.“

 
Glavni događaj u Los Anđelesu okupio je stotine ljudi u istorijskom klubu Avalon Holivud 7-satnim programom od 37 segmenata, počevši od filmova preko komedija do avangardnih pozorišnih predstava Predstavljajući zaboravljene, multi-kulturne muzičke umetnike poput Suzan Dejhem, Kofild Mandi i Lili Hajdn ikonama kontrakulture kao što su Marijan Vilijamson i Ratger Hauer, ovaj neprofitni događaj je prikupio preko 350 kilograma hrane, funkcionišući na čisto volonterskoj osnovi  uz logističko/starateljsku podršku organizacije Stiva Robertsona „Projekat - Mir na Zemlji“, losanđeleske Banke hrane, Artivist filmskog festivala i ostalih.
 
 O festivalu:

Uviđajući moć umetnosti i medija da pomognu u menjanju sveta, godišnji „Zeitgeist Medijski Festival“ (ZMF) predstavlja most između umetničkih i aktivističkih zajednica sa nadom podsticanja promene. On prepoznaje da preko potrebne, radikalne promene u strukturno-ekonomskim poslovima društva mogu da se manifestuju jedino u paru sa ličnom/društvenom transformacijom vrednosti u svakom od nas.


Održavajući gest duge istorije uticajnih umetničkih stvaralaca čije su vizije unapredile naš svet, ZMF radi na ujedinjenju sveta kroz izražavanje sa osnovnim etosom da smo jedna vrsta koja deli istu planetu i da je vreme da svet nauči da radi zajednički za dobrobit svih pre nego što bude kasno.

 

Misija:

Misija Zeitgeist Medijskog Festivala je da ujedini svet kroz godišnja događanja koja premošćavaju razlike među narodima, rasama, klasama i veroispovestima; razumevanje da smo svi jedna porodica koja deli jedno stanište i da bi naši pogledi na svet, a time i društveni pristup trebalo da odražavaju ovu načelnu globalnu perspektivu. ZMF pokušava da olakša prijem ovog ujedinjujućeg izraza kod svih društveno odgovornih organizacija koje žele da iskoriste moć umetnosti da utiču na promenu društvenog „zeitgeist“-a, time unapređujući naš sistem vrednosti - kako bi se videlo koliko pozitivnih mogućnosti postoji za stvarnu društvenu promenu ako odaberemo da je se ne plašimo.

 
O pokretu:

 

Zeitegeist pokret je globalna grupa aktivista koja teži da, pre nego bude prekasno, okupi ceo svet oko najvažnijeg zajedničkog cilja - održanja vrste. To je društveni a ne politički pokret, koji ima preko 1000 ogranaka u 70 zemalja. Prema shvatanjima Zeitgeist pokreta, pojmovi koji izazivaju razdor kao što su nacije, vlade, rase, političke partije, religije, kaste i klase spadaju u nefunkcionalna obeležja. Umesto toga, mi posmatramo svet kao jedan sistem, a ljudsku vrstu kao jednu celinu koja deli zajedničko stanište. Naša najvažnija namera je „primena naučnog metoda na brigu o društvu.“

 

www.thezeitgeistmovement.com/

 

Podelite sa ostalima

Zeitgeist Srbija

E-pošta: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.zeitgeistsrbija.org