Ogranak Kragujevac

Eko Forest Festival

EkoFestZeitgeist Kragujevac na 'Šumskom festivalu'  Ponosni smo što možemo da se pohvalimo učešćem kako u aktivnostima tako i u organizaciji  prvog „Eko Forest festivala“ koji je održan na Bešnjaji od 17. do 21. maja 2012. godine.

Okupilo se više od 60 učesnika, DJ-eva, muzičara, umetnika i dekoratera a program festivala bio je upotpunjen kreativnim radionicama i predavanjima o alternativnim izvorima energije i održivim zajednicama. 

Festival u organizaciji 'Neutrinaca u Srbistanu' je privukao mlade koji vole muziku, prirodu i umetnost.

Kao po običaju sa Neutrincima smo posle "Šumskog festivala" na Bešnjaji ostavili čistiji i lepši prostor. Učesnici su iza sebe ostavili improvizovane drvene klupice i stolice koje su sami napravili, ali i uzemljenje za struju i binu od drveta, za slučaj da još neko planira da organizuje okupljanje na ovom lepom, ali zapuštenom kragujevačkom izletištu. Otpad smo odneli, a budućim posetiocima ostavili džakove za đubre i plastične balone za vodu. “Pokret u duhu vremena - Zeitgeist Kragujevac” je dao skromni doprinos festivalu predavanjima o alternativnim izvorima energije i organizovanjem “KG bike tour”-a  do Bešnjaje u posetu festivalu.

1

Neobičan prizor, gde je posle festivala ipak sve čisto i uređeno, mogao je da iznenadi samo one koji nisu upoznali ili čuli za Neutrince. Ova grupa mladih entuzijasta anonimno čisti predele u Kragujevcu i u blizini grada, a gde god se pojave iza sebe ostavljaju samo lepotu i čistu prirodu, ne dozvoljavajući da ljudski otpad ostane tamo gde mu nije mesto. Neutrinci u Srbistanu, kako sami sebe nazivaju, pronalaze prirodno lepa, ali zapuštena i ljudskom nebrigom devastirana mesta koja očiste, urede koliko god mogu i - promene im izgled.

Podelite sa ostalima

Zeitgeist Srbija

E-pošta: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.zeitgeistsrbija.org