Ogranak Subotica

ALEX DAN – Humanitarna akcija

zdansuboticaALEX DAN – Humanitarna akcija

Još jedna u nizu akcija Zeitgeist pokreta Subotica, kojom želimo da skrenemo pažnju na čovekov odnos prema životinjama u ovom slučaju prema psima, jer samo čovek koji sa uvažavanjem i poštovanjem ceni bića koja u neku ruku zavise od njega, može da bude društveno odgovorno biće koje uvažava i poštuje prirodu i ljude oko sebe.

U saradnji sa Arhus centrom Subotica i azilom za pse Alex iz Subotice prikazani su kratki dokumentarni filmovi o odnosu ljudi prema životinjama kao i čovekov odnos prema prirodi.

U sklopu događaja održana je tribina sa predavanjima veterinara (veterinar DVM Šefer Eugen, PVS “Pan-vet”) o odgovornom vlasništvu i prednostima sterilizacije kućnih ljubimaca.

cat-dog-cuddle

Lajtmotiv Alex dana je zapravo pomoć azilu za pse Alex. Azil Alex je privatni azil za napustene pse koji se nalazi u Subotici i u kome ima oko 600 pasa. Opstaju samo zahvaljujući entuzijazmu i požrtvovanosti nekoliko volontera. U teškoj su situaciji i treba im pomoć u hrani, lekovima, dezinfekcionim sredstvima, tabletama za gliste, sredstvima protiv buva... trebaju im i kućice za pse, građevinski material, stare šerpe, ćebad, novac za veterinara.

Ako želite da pomognete kontakt azila je 062-89-34-697( Adrijana).

"O veličini jedne nacije i njenom moralnom napretku može se suditi po načinu na koji se postupa prema životinjama" - Mahatma GandiPodelite sa ostalima

Zeitgeist Srbija

E-pošta: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.zeitgeistsrbija.org